top of page

ЕКОЛОГИЧНА БОЯ. ИЗБОР ЗА ЗДРАВЕ!На пазара, можем да намерим редица брандове и видове конвенционални бои за масова употреба, които имат своите добри качества, но нито една марка от тях не е екологична или здравословна, поради наличието на пластификатори, биоциди и не малко други замърсители.

ВЛИЯНИЕ НА БОЯТА ПО ВАШИТЕ СТЕНИ И ТАВАНИ

Средно 80% от времето ни за отдих, ние го прекарваме в затворен пространства, това са детската ни стая, спалнята ни, кухнята или всекидневната, това важи и за тези, които допълнително работят в офис среда. Синтетичните бои съдържат много на брой вредни вещества. Избирайки екологична боя, ние избираме нашето здраве. Спалнята, където ние спим средно по 8 часа на ден е основния ни акумулатор за енергия. Често не успяваме да възстановим нашата енергия и една от причините за това са токсичните замърсители от конвенционалните бои, именно т.н. ЛОС лепливо органични съединения. Освен, че не успяваме да си отпочинем в тази среда, то ние се излагаме и на сериозен риск за здравето ни.


РЕШЕНИЕ ЗА ЗДРАВЕ

Ние можем да изпълним боядисването на вашите стени и тавани със здравословна , екологична, суха и прахообразна боя от ново поколение. Цветовете от палитрата на еко боите не отстпват от конвенционалните, но пък в образуването им липсват лепливи органични съединения или иначе казано са безвредни за здравето, тъй като тези вредители т.н. „ЛОС“ се отделят при стайна температура и влизат в дробовете ни. Боите от ново поколение работят с естествени минерални пигменти . Най-добрият начин да се отървем от алергии, главоболие, гадене или пък кожно раздразнение за тези, които работят с боята.


БЕЗ КОМПРОМИС

Спомняте ли си миризмата от последния път, след боядисване на вашите стени и таван. Да, свиква се, често чувана фраза. Но, защо да се подлагаме на това ? Процесът на изсъхване на конвенционална боя трае 28 денонощия, след полагането и. Това е свързано с траен мирис , вдишване на изпарения и то месеци, тоест повече от 28 дни. През всичките тези седмици ние сме подложени на вредните изпарения от пластификатори или формалдехид , често срещани. Дълъг период , след изсъхване на боята от конвенционален тип се усеща различно, а именно неприятно в сравнение с избора ни да използваме високото качество на минерална глинена боя.


БЛИЗО ДО ПРИРОДАТА

Живеем във време, когато всички търсим близост и контакт с природата. Основна част от продуктите, предлагани, като еко бои съдържат биоциди и консерванти, въпреки че са декларирани, като несъдържащи разстворители. В противен случай биха мухлясали за не повече от 2 седмици. Биоцидите се влагат с цел да убият живите организими и да запазят боята във времето. С подобен избор, ние със сигурност не сме близо до природата. За това изборът на екологични бои от ново поколение с естествени минерални пигменти, без химикали , въглеродно неутрални и дишащи, ние избираме повече от качество на боята, а именно нашето здраве и това на семейството ни.

Comments


Последни публикации
  • Facebook Social Icon
bottom of page