top of page

ПРОВЕРКА ИНТАЛАЦИОННИ КУФАРИ, ПРЕДИ РЕМОНТАОще преди да изградите визията за вашия имот , интериорен проект и преди стартиране на строителните дейности е добре да огледате инсталационните куфари и обшивки с оглед на някой скрити опасности зад преградите


ИНСТАЛАЦИОННИ ОТВОРИ В БЕТОНА ЗА ТРЪБИ НА НОСЕЩИТЕ ПЛОЧИ МЕЖДУ ЕТАЖИТЕ

Преди да стартирате лепене на плочки или избор на обзавеждане за баня е препоръчително да демонтирате куфарите, изпълнени от гипсокартон или ютонг, във вашата баня(това важи за всички инсталационни куфари- баня, кухня или други помещения. След, като сте ги отворили проверете инсталациония отвор в стоманобетонната плоча между вас и съседните етажи, дали тя е замонолитена т.е. запълнена плътно и здраво. Ако отвора не е запълнен, то няма нужда да се поздравявате с милите ви комшии, колкото и да са ви симпатични, през нея и за това следва да я запълните.


ИЗОЛАЦИЯ НА ВОДОПРОВОД И ПРОВЕРКА НА СНАДКИ

Освен ревижионния отвор, следва да проверите водопроводните тръби за слаби снадки(възможни течове в бъдеще от налягането на топлата вода в зимния период), съществуващи капки и наличие на изолация за тръби. Ако всичко е наред с тръбите, но липсва поставена изолация за тръби, то изискайте такава да се положи.


ВЗЕМЕТЕ ПРОСТРАНСТВОТО, ЗА КОЕТО СТЕ ПЛАТИЛИ

Има вероятност да спечелите пространство към квадратурата на вашия имот, понеже често инсталационните куфари не се изпълняват плътно до тръбите от строителя и това отнема важно място от квадратурата на имота, за която сте заплатили и при възстановяването на куфара, изискайте да се монтира максимално плътно и прибрано към инсталациите.


ТОПЛО И ШУМОИЗОЛАЦИЯ

И накрая, но не на последно място преди да възстановят инсталационните куфари, изискайте да се постави максимално количество вата в тях, която освен топлоизолационен материал е и добър звукоизолиращ материал.
Ако ви е харесала статията, била е полезна за вас и смятате, че може да бъде полезна за ваши приятели и познати, то моля споделете я в Фейсбук , чрез бутона с малка черна икона F на фейсбук , в долния ляв ъгъл под статията 


Bình luận


Последни публикации
  • Facebook Social Icon
bottom of page