top of page

МАЗИЛКА И ЗАМАЗКА 

ПОДГОТОВКАТА Е ПОЛОВИН СВЪРШЕНА РАБОТА! „Добре изпълнените мазилки и замазки са необходимата основа върху, която ще се изпълнят довършителните работи, като боядисване, тапети, настилки и облицовки, и са гаранция за крайния успех.“

Коментар: „ НЕ СЕ ДОВЕРЯВАЙТЕ НА МАЗАЧА, КОЙТО КАЗВА, ЧЕ БОЯДЖИЯТА ЩЕ ИЗПРАВИ СТЕНАТА И НА ЗАМАЗКАДЖИЯТА, КОЙТО КАЗВА, ЧЕ ПЛОЧКАДЖИЯТА ЩЕ ИЗПРАВИ ПОДА!“

ЗАЩО НЕ МОЖЕ БЕЗ МАЗИЛКА И ЗАМАЗКА?

 

Мазилките върху, които се шпаклова и боядисва са гипсови мазилки, или на жаргонен строителен език бяла мазилка. Целта на мазилката е да се създаде идеално равна стена, която да бъде нивелирана по вертикала и да бъдат спазени правите ъгли по обръщането около вратите, прозорците и отворите. Това е основата върху която се изпълнява фина шпакловка и се боядисва или се лепят тапети.

 

Вароциментова мазилка се изпълнява в мокри помещения, като бани, тоалетни или тераси. На жаргонен строителен език се нарича черна мазилка. Целта и е като при гипсовата мазилка. Непосредствено върху нея се изпълняват облицовките от плочки, гранит, камък или други.

 

Завършващи мазилки или декоративни. Такива мазилки са тези, които се изпълняват за завършек на фасадите. Други са декоративните мазилки, които завършват вътрешния интериорен дизайн –  Венециански мазилки и други.

 

Замазките се изпълняват непосредствено преди настилките. Минималната дебелина на една замазка е 5см. При полагане на топло или хидроизолация под замазката, то тя се армира т.е. прави се армирана замазка с цел по голяма здравина.

замазка, самонивелираща замазка
мазилка, декоративна мазилка

За Контакти 

Направете заявка за Оглед или Консултация чрез лично съобщение или Ни се обадите на следния телефон:

Thanks! Message sent.

Телефон за Kонтакти:

0879 / 436030
ОБАДЕТЕ НИ СЕ
за Kонсултация и Oглед​
bottom of page