top of page

МОНТАЖ НА НАСТИЛКИ И ОБЛИЦОВКИ

ПОЛАГАНЕТО НА НАСТИЛКИ И ОБЛИЦОВКИ Е ФИЗИКА, ГЕОМЕТРИЯ И АЛГЕБРА, А МАЙСТОРА ПОКРИВАЩ ТРИТЕ УСЛОВИЯ Е ДОСТОЕН АТЛЕТ ЗА УВАЖЕНИЕ! „ Лепенето на плочки е основната дейност, а фугирането е грима. Грим, но не по-малко основен и точно в този краен момент редица майстори грешат.“

Коментар: „ По магазините се продават много на брой криви и несъръзменри плочки за малко или повече пари, но по страшното е платения аванс в кривите ръце на майстора, който ще ги положи."

НАСТИЛКИ И ОБЛИЦОВКИ:

 

Дойде ли ред за настилки, ремонта се намира пред своя финал. Теракота в банята се полага /лепи/ последен, веднага след полагането на фаянса по стените. А за финал следва окрайчване между пода и стените и фугиране.  Като изпълнители в строителните ремонти, последните 2 години Ние сме свидетели на нова модна тенденция, която води до допускането на грешки при избора на плочки в банята. С риск много дизайнери от строително търговски магазини да ни се обидят, ще Ви дадем пример: Днес често дизайнерите предлагат релефни фаянсови плочки за монтаж по стени в баня, което води до ниско ниво на хигиена при бъдещата експлоатация. Порите между плочките пък от своя страна пропускат вода, а тя в последствие прониква зад тях и се застоява, което води до петна по фугите и в най-лошия случай поява на течове. От естетична гледна точка при използването на релефни и груби плочки в мокри помещения, води до усещането за малък обем на помещението, а то само по себе си в 90% от случаите е малко и не е препоръчително да се създава ефект за още по-малък обем.  Така, че нашата препоръка е да се използват гланцирани и гладки фаянсови плочки или поне в по-голямата част от банята и по конкретно в зоната на душа, а плочки с релеф и пори да се използват , като декор в отдалечена част от душа. И все пак  това е само наша препоръка, но изборът си остава Ваш.

 

Важен момент при настилките в мокри помещения или открити площи е отводняването. Мястото, където се намира отводнителния сифон, типа на сифона – дали е линеен или рогов имат огромна роля в естетиката, функционалността и комфорта, който се постига след крайния завършек на настилките. Пример: Ефектът „ дунавски вълни“ е наше наименование на случай, който сме длъжни, като професионалисти да избегнем. Той се постига като поставите два или повече рогови сифона на едно поле, например тераса и сифоните са равномерно разпределени по дължина. От което следва плочките да станат вълнообразни за да отведат водата до всеки един сифон – това е „дунавски вълни“ и със сигурност Вие не желаете това. Ние имаме правилните решения и сме готови да ви ги предложим.

 

При комбинация от два типа настилки, като например ламиниран паркет и плочки е важно да се предвидят основите под тях, така че двете настилки да постигнат една равнина без прагове и зъби. Същото важи и за банята, където ситуацията е по сложна, тъй като тук Ние зависим от тръбите положени на пода в банята и все пак решения има.

ламинат, паркет
фаянс, плочки, ремонт на баня
направа на стълби, гранит, ремонт на общи части
клинкер, павета, бордюри, вертикална планировка

За Контакти 

Направете заявка за Оглед или Консултация чрез лично съобщение или Ни се обадите на следния телефон:

Thanks! Message sent.

Телефон за Kонтакти:

0879 / 436030
ОБАДЕТЕ НИ СЕ
за Kонсултация и Oглед​
bottom of page