top of page

ПЕТ ХАРАКТЕРНИ ЧЕРТИ, ПО КОИТО ЩЕ ПОЗНАЕМ НАЙ-ДОБРИЯ СТРОИТЕЛ ЗА НАС ОТ ПЪРВА СРЕЩА




Преди да посочим характерните особености на професионалния строител за вашия ремонт искам да навлезем накратко в материята на един строителен ремонт.

Ремонтът е съвкупност от редица дейности, които могат да бъдат различни на брой и различни по тип зависещи от параметрите на вашето жилище и от заданието ви, какво искате да стане. Дори без колебание бих казал, че параметрите на жилището ви са по-значими относно избрания интериорен дизайн. Има голяма разлика между старо и ново жилище! При еднакво задание и проект цената на ремонт за старо жилище със сигурност ще бъде по-висока от тази на нов апартамент, спрямо типа и броя на строителните дейности, поради ред причини- отлепена гипсова мазилка , криви панели, събаряне на стари плочки( настилки и облицовки) , пукнатини по стени и тавани, подмяна на стара дограма,крив таван ( това го има и в новите жилища ) различните нива на замазките, липса на топло и шумо-изолация и много други.

Когато вие, вече имате идея и си представяте вашето жилище, платили сте проект за Интериорен дизайн, дори сте купили плочки за банята, настилки за останалите помещения и сте избрали цвят на боя по стени и тавани или друг тип облицовка , то в представата ви присъства единствено перфектния вид на интериорния дизайн. А перфектният завършен вид сам по-себе си в началото е един идеен проект независещ от параметрите на жилището ви и точно тук идва ролята на ДОБРИЯ СТРОИТЕЛ И НЕГОВИТЕ ХАРАКТЕРНИ ЧЕРТИ по които се познава.


1. КОГАТО ОТВОРИТЕ ВХОДНАТА ВРАТА НА ЖИЛИЩЕТО ВИ, ТО ПРЕД НЕЯ ЩЕ СТОИ УСМИХНАТ И ВЕДЪР ЧОВЕК!

Все пак той идва на крак до вас единствено и само да използва целия му професионален опит и капацитет с една цел, а именно да предложи най-доброто за вас, тези които по-късно ще го препоръчвате на близки и приятели. Ще му Благодарите! Не по-малка причина е и желанието му още едно семейство да живее в перфектен дом, защото преди всичко той е ЧОВЕК. Едно е сигурно! – Ще се почувствате добре в компанията му и ще усетите чувство за двустранно доверие. Все пак не забравяйте, че ако изберете него, то той ще обитава жилището ви за не малко време, той ще бъде повече от ваш гост!


2. АКО ЖИВЕЕТЕ В ЖИЛИЩЕТО, КОЕТО ЩЕ СЕ РЕМОНТИРА, ТО СТРОИТЕЛЯ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СЪБУЕ ОБУВКИТЕ СИ ИЛИ ЩЕ СИ СЛОЖИ КАЛЦУНИ БЕЗ ДА ВИ ПИТА!

Защото е излишно да се пита за нещо, което е задължително за човек, който на първо място се съобразява с хората , не само с клиентите си. Бъдете сигурни, че той се интересува от вашия комфорт, не желае да ви създава излишни грижи и със сигурност не е мързелив. Всичко това ще научите още в самото начало и ще знаете, какво да очаквате и за напред.


3. ТОЙ ЩЕ ВИ ПОПИТА КАКВО ЖЕЛАЕТЕ, А СЛЕД ТОВА ЩЕ ВИ ИЗСЛУША БЕЗ ДА ВИ ПРЕКЪСВА!

Защото на първо място във вашия дом сте вие и вашите представи и мечти, а той е този, който ще ги реализира. Едва след, като приключите с презентацията на идеята ви, той ще се намеси със сигурност! На първо място ще попита редица подробности, за които вие все още не сте се сетили или обърнали внимание, но със сигурност ще опрете до тях ( не се сърдете! ) и те ще бъдат единствено свързани с реализирането на вашата идея. На второ място ще посочи всички недостатъци от техническа гледна точка, които компрометират качеството на изпълнението и бъдещия ви комфорт, повтарям вдъхновени единствено и само от техническа съобразителност, все пак той не е интериорен дизайнер. Той би се намесил в решенията ви от естетическа гледна точка , само ако вие го попитате и със сигурност не би бил провокиращ и краен в предложенията му. По скоро, ако усети, че вие не сте сигурни в идеята ви за краен завършек на дома ви, той ще ви препоръча да потърсите специалист по Интериорен дизайн или ще ви предложи познат такъв с когото е работил и може да гарантира за неговия професионализъм. Дори и това да му попречи да започне веднага ремонта, защото той ще ви изчака да бъдете напълно сигурни и подготвени за предстоящия ви не малко скъп ремонт, знаейки колко много енергия, и време ви предстои да изразходите.

4. ОТВАРЯЙКИ НЕГОВАТА ОФЕРТА, ВИЕ ЩЕ ВИДИТЕ МНОГО НА БРОЙ, НО ТОЧНИ, ДОБРЕ ОРГАНИЗИРАНИ ТОЧКИ ЗА ПРЕДСТОЯЩИТЕ ДЕЙНОСТИ НА ВАШИЯ РЕМОНТ, СФОРМИРАЩИ ПО-СКОРО РЕЦЕПТА НА ДОКТОР.

Със сигурност сега четат много хора, които са получавали оферта от сорта – ремонт на спалня X пари, ремонт на баня XX пари, ремонт на коридор и дневна XXX пари, без да бъдат посочени подробно дейностите. Предходно илюстрирания модел на оферта е крайно неясна за вас, не е професионална и обоснована, човекът писал офертата със сигурност няма добри намерения. Той ви държи в невидение относно дейностите, които предстоят т.е. вие, приемайки дадената оферта влизате в капан, където незнаете за какво ще плащате и какво допълнително ще изскочи. Но офертата на добрия строител изглежда по съвсем различен начин. Тя е подготвена, така че финансовия дял в нея е най-малко значим. Офертата представлява един дълъг списък с дейности, които са описани последователно една след друга, а срещу тях дори са посочени забележки / коментари, които изясняват важността им и причината да бъдат посочени в офертата. Добрият строител се интересува от вашите пари и за тази цел разделя офертата на две основни части. В първа част присъстват всички дейности, които са пряко свързани с вашето задание и без тях, то не може да се случи. Във Втора част той включва дейностите, които са препоръка от него самия, подплатени от дългогодишния му опит. С препоръчителните дейности вие ще получите перфектен, краен продукт , но те ще въздействат възходящо за вашия бюджет т.е. ще ви струват допълнително пари. И точно поради тази причина , той ги препоръчва и не настоява за тях. Единствено ще ви изясни смисъла и цената им, а това ще му струва време и енергия, просто защото е професионалист и е морално длъжен да ви информира и да предложи най-доброто за вас. Накратко казано, вие ще получите повече от оферта. А именно рецепта или ръководство, което ще обогати познанията ви и ще изясни очакванията на това, което ви предстои. Ще знаете за какво точно плащате и още по-важно ще получите КРАЙНА ОФЕРТА от самото начало и тя ще важи до края на ремонта, без изненади във времето.


5. НА ВСИЧКИ ВЪПРОСИ ЩЕ ВИ БЪДЕ ОТГОВОРЕНО, СЪЩО КАКТО И НА ТЕЗИ ВЪПРОСИ, КОИТО НЕ СТЕ ЗАДАЛИ.

Въпреки подробните описания на офертата , прочитайки я във вас ще възникнат редица въпроси, на които ще получите максимално подробен отговор. Отделно на това ще получите подробна информация за план график – кое след кое следва. Какво е необходимо първо да закупите с оглед на сроковете, които предстоят. Тъй като добрия строител, знае при кои търговци на пазара има забавяния във времето на доставка и кое би ви спънало във времето. Тоест той ще ви съдейства и за нещата, в които няма пряка връзка, защото вие няма как да предвидите, това с което не сте се сблъскали и за тази цел той ще ви спести много време, нерви и неприятни изненади.




РЕМОНТЪТ Е УДОВОЛСТВИЕ, А НЕ ЛОШ СПОМЕН

Ако статията ви е харесала и мислите, че би била полезна за вас или за ваши близки роднини и приятели, на които предстои строителен ремонт, моля споделете им тази информация. Така, че те да не попаднат в неприятни обстоятелства и не по малко важно да пропуснат удволствието от крайния резултат на, така желания строителен ремонт. С общи усилия нашата мисия би била успешна.




Последни публикации
  • Facebook Social Icon
bottom of page