top of page

ТРИ ПРИЧИНИ ЗАЩО ПОКУПКАТА НА СТАРО ЖИЛИЩЕ Е ПО-СКЪПИЯТ ИЗБОР


1.ЗАЩОТО ПРЕДИ ДА НАПРАВИТЕ НОВОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ СТАРОТО В НОВИЯ ВИ ДОМ!

А това ще струва допълнително пари и време. Ще трябва да се отървете от старото обзавеждане. Ще ви се наложи да премахнете старата настилка, износена , отживяла и отлепена. Възможно е , както мазилката по стените, така и замазката по пода ви да е отлепена и трябва да бъде премахната, а след това възстановена. Ако не е отлепена, то със сигурност, тя ще е толкова крива, че ако пропуснете да я изправите, за всичко това ще разберете в момента, в който слагате новите врати и обзавеждане – всяка кривина по стените и тавана ще изпъкне до степен, тя да е акцент на интериора ви. Ще е необходимо , преди самия ремонт да премахнете и старата дограма, а на нейно място да поставите нова. Със смяната на дограмата ще се отлепи и голяма част от мазилката по стените, а с това ще възникне и нуждата от нова мазилка и обръщане на дограмата. Инсталацията в едно старо жилище е крайно стара, а това се отнася както за ВиК , така и за Електро инсталация. Тоест вие ще бъдете принудени да смените и двете инсталации, които вече не са годни. Това ще създаде редица последвали допълнителни дейности след себе си. Накратко казано всичко изброено до тук са дейности, които не присъстват в ремонта на ново жилище , а те сами по себе си ще струват допълнително пари или иначе казано „РЕМОНТ x 2”!

2.ЗАЩОТО ТРЯБВА ДА СТЕ ГОТОВИ ДА РЕМОНТИРАТЕ И СТАРИТЕ ОБЩИ ЧАСТИ НА ВХОДА!

Въпреки, че ще изразходите значителни финансови средства за ремонта на вашето жилище, общите части във входа на вашия блок ще останат стари, за разлика от тези в новите жилищни сгради. Подовата настилка в общите части на панелното строителство е мозайка . ДА , тя е здрава! Но не е ли прекалено скучна и отживяла. Дори и да решите да подновите настилката, все още най-малкия проблем остава тя, защото основният разход за ремонт на общите части се крие в стените. Те са толкова криви, напукани и в масовият случай отлепени. Още повече завършека на стените е изпълнен от добре познатата мазилка „ВИНЕРВАЙС“. Тя представлява едно голямо предизвикателство за всеки строител, когато се отнася до ремонт на стари общи части, защото масовия потребител смята, че е достатъчно освежаването на стените и таваните във входа на блока с една боя. Но истината е такава, че при полагането мокри процеси върху мазилката „ВИНЕРВАЙС“ предизвиква нейното отлепяне от стените, т.е. преди да правите, каквото и да е ново изпълнение върху стените, то първо ще се сблъскате със събарянето на стара мазилка . Тепърва след това ще последва направа на нова гипсова мазилка, две ръце шпакловка , та чак накрая боя! Обобщаваме всичко казано до тук за точка ДВЕ – Ако желаете, прибирайки се към вашия НОВ ДОМ , да преминете през нови общи части, които съвпадат с визията на дома ви, то ще ви се наложи да изкарате допълнителни пари, нещо непотребно в нова жилищна сграда. Ако в първа точка направихме заключението, че разходите ви ще бъдат „РЕМОНТ x 2“ , то с ремонта на общите части, този разход ще започне да се приближава към „РЕМОНТ X 3“

3.ЗАЩОТО ВРЕМЕТО СТРУВА ПАРИ, А ВИЕ ЩЕ ЗАГУБИТЕ ДВА ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ЗА РЕМОНТ, ПРЕДИ ДА ЗАЖИВЕЕТЕ В НОВИЯ ВИ ДОМ!

Да, всички сме чували поговорката „Времето струва пари“ особено, ако вие все още живеете под наем, а ремонтът на навия ви дом продължава да се проточва във времето. Ако пък не живеете под наем, то може би желаете да освободите стария си апартамент и да го отдадете под наем, колкото се може по-скоро и да получите пасивен доход, покриващ разноските за новото ви жилище – дали кредит или покупка на нови мебели, то е без значение, защото вие ще продължите да губите все повече сигурни пари.



След, като знаете тези всички проблеми, обобщени в три точки и калкулирате разхода и времето, покриващи решението им, то може да сравните и паричната разлика в стойността на покупка на старо и ново жилище. Дали тя покрива финансовия ресурс необходим за решението на многобройните и немаловажни проблеми, криещи се в покупката на старо жилище?! И да , решение винаги има, но темата е „ТРИ ПРИЧИНИ ЗАЩО ПОКУПКАТА НА СТАРО ЖИЛИЩЕ Е ПО-СКЪПИЯT ИЗБОР.


Последни публикации
  • Facebook Social Icon
bottom of page